Mitrović Ðilasu: Ćutao sam, ali...

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović Ðilasu: Ćutao sam, ali...

Vlasnik Pinka Željko Mitrović reagovao je na ponovljeni zahtev opozicionog Saveza za Srbiju REM-u za oduzimanje nacionalne frekvencije toj televiziji i izjavu Dragana Ðilasa da je protiv njega podneo krivičnu prijavu, porukom da takvo ponašanje bivšeg gradonačelnika u Srbiji više ne prolazi.

"To što si posle 12-godišnjeg haranja, otimanja i prebijanja po Srbiji rešio da silom i prisilom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << regulatora utičeš na uređivačku politiku privatnog i nezavisnog medija, neće, ne može i nikada više neće proći", poručio je Mitrović u otvorenom pismu Ðilasu.

Mitrović priznaje da je, možda, u svojoj biografiji pravio neke greške, ali navodi da su one uvek bile vezane upravo za Ðilasa i situacije kada, kako navodi, "Pink nije objavio detalje o njegovom (Ðilasovom) nasilništvu i prebijanju rođene žene, a zatim i tasta pred očima dece".

Mitrović prihvata da je kriv zato što je ćutao pred Ðilasovim haranjem i ucenama i istovremeno obećava da će ovu grešku ispraviti.

A ispravlja je tako što Ðilasa podseća koga je sve zvao da moli da se ne objavljuju detalji o tom slučaju.

Mitrović mu poručuje da tada nije štitio njega, već se, kaže, stideo što ga je poznavao.

"Da se razumemo, žališ se da te mediji ne tretiraju u dovoljnoj meri, ali ne znam i kako bi kad si upravo te medije opljačkao za preko 42 miliona evra u periodu od samo dvanaest godina", tvrdi Mitrović.

Dodaje da to nema veze sa Ðilasovom politikom koju, kako ističe, Ðilas i nema, već sa njegovim ucenama, za koje mu sada, kako navodi, ne mogu pomoći ni pritisci, ni sila, ali ni pare koje je "duplim fakturama oteo od medija".

Danas bi, kaže Mitrović, Ðilas te medije da zatvara kako bi nestao trag "bezgraničnoj samovolji monstruaznih ambicija", obojenih, kako kaže, "alavim i bolesnim, isključivo ličnim interesima" bivšeg gradonačelnika i lidera DS.

Srbija mora pre svega postati iskrena i poštena ideja normalnih građana, pa tek onda savremena, jaka i moderna država, kaže Mitrović.

Ðilas to nikada nije razumeo, ne zato što danas nema normalne ljudske i građanske ambicije, već iz razloga što ih nikada nije ni imao, zaključio je Mitrović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.