Briga Pink za normalnu Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briga Pink za normalnu Srbiju

U rijaliti programu "Farma" Televizije Pink pevač Era Ojdanić izjavio je da je bio u vezi sa maloletnicom, što je izazvalo oštre reakcije u domaćoj javnosti, a posle objavljivanja tih informacija u medijima vlasnik Pinka Željko Mitrović zapretio je da će se osvetiti Javnom medijskom servisu tako što će se baviti poslovanjem RTS-a jer je, kako navodi, "hitro poslao ekipu u RRA" zbog Farme.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović zapretio da će se baviti poslovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << RTS-a jer je "hitro poslao ekipu u RRA" zbog Farme

 

Vlasnik Televizije Pink je najpre ljutito poslao poruku generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću.

 

Evo SMS prepiske:

Mitrović: Pošto ste hitro poslali ekipu u RRA zbog Farme da ne okasni Era Ojdanić za Drugi Dnevnik, sad ćemo i mi, ne tako hitro, ali svakako temeljno i dugoročno, da se na našoj maloj televiziji bavimo revizorskim izveštajem o poslovanju RTS-a, naravno iz razloga društvene odgovornosti! P.S. I tako nam treba dodatnog sadržaja za podizanje kredibiliteta našeg njuza!

 

Tijanić: Kao i uvek. Tačno uradi šta je u interesu normalnog društva.

 

Mitrović: Baš tako.

 

Nakon SMS poruka usledilo je i javno "upozorenje" u centralnoj informativnoj emisiji Pinka, odnosno najava da će se "ružičasta" TV pozabaviti poslovanjem RTS-a.

Da podsetimo, Republička radiodifuzna agencija je juče zatražila izjašnjenje Televiziji Pink u vezi sa izjavom Ere Ojdanića od 20. marta, a transkript i sporni video-materijal prosleđeni su nadležnom tužilaštvu.

 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost poslova Meho Omerović rekao je da "posebno zabrinjava to što, iako je emisija išla sa odloženim prenosom, niko u toj televiziji nije našao za shodno da spreči ovu sramotu".

 

Reagovalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije koje je pozvalo RRA i druge nadležne organe da reaguju povodom izjave Ojdanića.

 

"NUNS zahteva od RRA jasan odgovor da li komercijalni emiteri podležu bilo kakvim obavezama u pogledu programskih sadržaja ili je dozvoljeno i najgrublje kršenje osnovnih etičkih i profesionalnih normi", navodi se u saopštenju NUNS-a.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Briga Pink za normalnu Srbiju

Izvor: Dzungla.org, 22.Mar.2013

U rijaliti programu „Farma“ Televizije Pink pevač Era Ojdanić izjavio je da je bio u vezi sa maloletnicom, što je izazvalo oštre reakcije u domaćoj javnosti, a posle objavljivanja tih informacija u medijima vlasnik Pinka Željko Mitrović zapretio je da će se osvetiti Javnom medijskom servisu...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.