Živković (Nova): Štrajkom glađu do fer izbora

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković (Nova): Štrajkom glađu do fer izbora

U borbi za izborne uslove treba da idemo sa svima koji sebe zovu opozicijom i mogu to da dokažu - svi zajedno treba da se borimo za fer izbore, dok vlast ne popusti, ali to, naravno, ne znači izbornu koaliciju, kaže Zoran Živković.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Na konferenciji Nove stranke u Šapcu, njen lider Zoran Živković rekao je kao jedan od načina da se na vlast izvrši pritisak predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << štrajk glađu opozicionih poslanika "do ispunjenja zahteva".

Živković poručio je da je Nova stranka etalon opozicionog delovanja, jedina stranka za koju niko nikad nije mogao ni da pomisli da "šuruje sa SNS".

On je ocenio da bojkot izbora nikako nije solucija.

Skupština: O medicini i kontroverznim biografijama

"Vlast već ima veliki broj GMO stranaka koje glume opoziciju u Parlamentu, a lako će ih pred izbore napraviti još", rekao je Živković.

"Nas je narod izabrao da ga predstavljamo u Skupštini iborimo se za njihove interese, a ne da pobegnemo sa megdana. To nije junački čin. Naprotiv, treba pojačati pritisak na vlast, da postane neizdrživ, sve dok ne budu primorani da prihvate zahteve opozicije", podvukao je Živković.

Norbert Cvijanov iz Subotice i Aleksandar Simić iz Šapca, izabrani za nove potpredsednike Nove stranke, odlučili su delegati Nove stranke na 12. redovnoj konferenciji održanoj u Šapcu.

Delegati Nove su izabrali Arisa Movsesijana za predsednika stranačkog Saveta, ali i doneli odluku da NOVA u izborne koalicije ulazi sa onim organizacijama čije su "ideološka matrica i politički ciljevi srodni njenima".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Živković predložio štrajk glađu opozicionih poslanika

Izvor: Danas, 13.Okt.2018

U borbi za izborne uslove treba da idemo sa svima koji sebe zovu opozicijom i mogu to da dokažu, podele nema - svi zajedno treba da se borimo za fer izbore, izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković. Članak Živković predložio štrajk glađu opozicionih poslanika se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.