Zdravstvo održalo jednočasovni štrajk upozorenja

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2012, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvo održalo jednočasovni štrajk upozorenja

BEOGRAD - Tri sindikata zdravstva održala su jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajući povlačenje Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora.

U okviru štrajka upozorenja, oko 100 članova tih sindikata okupilo se ispred Upravne zgrade Kliničkog centra Srbije, a u domovima zdravlja širom Srbije na jedan sat je obustavljen rad.

Predsednik Novog sindikata zdravstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije Živorad Mrkić kazao je na skupu ispred Kliničkog centra Srbije da neće dozvoliti da im se smanje plate koje su "pošteno zaradili".

"Nećemo dati da nam smanje plate i tražimo da imamo dovoljno radnika jer nam nedostaju kadrovi", rekao je on.

Mrkić je kazao da su u zdravstvu ogromni dugovi i da zbog toga ljude neće imati ko da leči jer će bolnice ostati "puste".

On je pozvao ministra zdravlja Zorana Stankovića da razgovara sa sindikalcima jer će, u suprotnom, kako je naveo, posle 1. maja biti organizovan veliki granski protest u zdravstvu.

Predsednica Jedinistvene sindikalne organizacije zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Radmila Obrenović rekla je da današnji štrajk upozorenja "neće naškoditi pravima pacijenata" i da su primljeni svih hitni slučajevi.

Ona je kazala da će videti kako će Vlada reagovati na štrajk upozorenja i da će sačekati da viši sidnikalni organi proglase opšti štrajk.

Štrajk upozorenja su organizovali Novi sindikat zdravstva Srbije, Sindikat zdravstva "Sloga" i Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zdravstvo održalo jednočasovni štrajk upozorenja

Izvor: Kurir, 25.Apr.2012

U domovima zdravlja širom Srbije na jedan sat je obustavljen rad..BEOGRAD - Tri sindikata zdravstva održala su jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajući povlačenje Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora...U okviru štrajka upozorenja, oko 100...

Nastavak na Kurir...

Održan štrajk upozorenja u zdravstvu

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Tri sindikata zdravstva održali su u sredu jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajuću povlačenje Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora... BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Tri sindikata zdravstva održali su...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.