Zaključana profesorka nastavlja štrajk glađu dok ministar Verbić ne reši slučaj

Izvor: Press, 21.Jun.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključana profesorka nastavlja štrajk glađu dok ministar Verbić ne reši slučaj

Milosavljević je rekao Tanjugu da je upoznat sa odlukom Apelacionog suda i da je direktor Šumarske škole, gde profesorka predaje, postupio na osnovu te odluke. 

"Sud je dokazao da profesorka Mikšin nije stručna za posao profesorke informatike", rekao je Milosavljević. 

Profesorka Mikšin provela je prethodnu noć zaključana u svom kabinetu informatike protestujući zbog rešenja o prestanku radnog odnosa. 

Ona kaže za Tanjug da je od trenutka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kada se zaključala, pila samo vodu, i da ništa nije jela i da neće izaći napolje sve dok ministar obrazovanja Srđan Verbić ne stavi tačku na ceo slučaj. 

"Ministru sam još pre nekoliko meseci, kada se nagoveštavalo da ću dobiti otkaz, pisala više puta, tražeći njegovo mišljenje o mom slučaju, ali odgovor nikada nije stigao. Dok iz ministarstva ne dobijem konačnu odluku, neću se pomeriti iz kabineta", kaže profesorka Mikšin. 

Slučaj Radojke Mikšin datira još iz 2008. godine, kada je dobila rešenje o prestanku radnog odnosa, da bi posle niza žalbi i ponovnog vraćanja na posao, Apelacioni sud u Kragujevcu u martu ove godine, doneo konačnu odluku o prestanku njenog radnog odnosa. 
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kraljevo: Profesorka informatike nastavila štrajk glađu

Izvor: Blic, 21.Jun.2014

Načelnik Školske uprave u Kraljevu Žarko Milosavljević izjavio je, povodom slučaja profesorke informatike Radojke Mikšin koja štrajkuje glađu zbog rešenja o prestanku radnog odnosa, da je sud dokazao da ona “nije stručna za posao profesorke informatike”. Čeka reakciju ministra obrazovannja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.