Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 11:59

Uprava zatvora prebacuje Navaljnog u bolnicu

Uprava zatvora u kojem opozicioni ruski lider Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštila je da je odlučila da prebaci Navaljnog, koji 19 dana štrajkuje glađu, u zatvorsku bolnicu, javio je Rojters.
Zatvorska služba je navela da je zdravlje 44-godišnjeg opozicionog političara "zadovoljavajuće" i da ga svakodnevno pregledaju doktori.

EU je danas ponovila poziv ruskim vlastima da obezbede adekvatnu zdravstvenu negu Navaljnom.
Lekari i porodica Navaljnog ranije su upozorili da je njegovo stanje loše i da je životno ugrožen.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Navalni prebačen u zatvorsku bolnicu

Izvor: VOA, 19.Apr.2021

Zvaničnici ruskog zatvora u kojem Aleksej Navalni služi dvoipogodišnju kaznu saopštili su da je opozicioni lider, koji već treću nedelju štrajkuje glađu, prebačen u zatvorsku bolnicu.  “U ovom trenutku, stanje Navalnog se procenjuje kao zadovoljavajuće, i lekari ga pregledaju svakodnevnoi”,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.