Studenti štrajkuju zbog povećanih školarina

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti štrajkuju zbog povećanih školarina

"Ko god da pobedi, mi nećemo odustati od zahteva", rekao je Šović i istakao da studenti počinju kampanju i za besplatno školovanje u Srbiji.

Protest je inicirala asocijacija "Studentski front" koja je, kako je Šović naveo, i ranije stajala iz većine studentskih štrajkova.

Prema Šovićevim rečima, koji je inače student Filozofskog fakulteta, noćas nije bilo nikakvih izgreda a obezbeđenje je korektno postupalo. U zgradi trenutno ima studenata sa Filozofskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Filološkog fakulteta, medicine, geografije...

Akademci su juče razgovarali sa prorektorkom za nastavu Nadom Kovačević a potom odlučili da zauzmu zgradu i da nastave protest.

Za danas u 11 sati zakazali su konferenciju za novinare na kojoj će ponoviti zahteve.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Studenti prenoćili u Rektoratu, neće veće školarine

Izvor: Kurir, 13.Mar.2014

Akademci su razgovarali sa prorektorkom za nastavu Nadom Kovačević a potom odlučili da zauzmu zgradu i da nastave protest..BEOGRAD - Deo studenata prenoćio u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu zahtevajući da fakulteti odustanu od najavljenog povećanja školarina...Predstavnik akademaca Miloš...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.