Štrajkuju radnici Partizanskog puta

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuju radnici 'Partizanskog puta'

Radnici građevinskog preduzeća "Partizanski put", koje je u procesu restrukturiranja i deo Nibens grupe, započeli su danas najavljeni štrajk u radnim prostorijama.

Kako je Tanjugu potvrdio predsednik Štrajkačkog odbora i glavni poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), čiji je preduzeće član, Dobrivoje Ristić, radnici traže mesečnu isplatu zarada za sve zaposlene u skladu sa potpisanim aneksima ugovora o radu.

Osim toga, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naveo, zahteva se regulisanje zdravstvene zaštite za sve zaposlene, odnosno overa zdravstvenih knjižica i uplata zaostalih neuplaćenih doprinosa za penzijsko - invalidsko i zdravstveno osiguranje.

Ristić je kazao da 94 zaposlena nemaju overenu zdravstvenu knjižicu, kao i da se radnicima u proseku duguje od 16 do 19 plata.

Prema njegovim rečima, zaposleni neće odustati od ovih zahteva jer su radnici ''na ivici egzistenicije'', a nakon sastanka sa centralom ASNS u četvrtak, doneće odluku o narednim koracima.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.