Štrajkački odbor: Druga runda mirenja bez pomaka, Fijat nije spreman na ustupke

Izvor: Beta, 09.Sep.2021, 16:53

Štrajkački odbor: Druga runda mirenja bez pomaka, Fijat nije spreman na ustupke

Posle druge runde pregovora uz posredovanje državnog miritelja ne samo da nije došlo do dogovora sa poslodavcem nego su se radnici našli u "još goroj" situaciji nego što su bili, rekao je Beti predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačkog Fijat plastika Zoran Miljković."Poslodavac nam je krajnje bahato i bezobrazno ponudio protivpravni kolektivni ugovor gde se odričemo prava na štrajk i gde nam se regres smanjuje više od 60 posto", rekao je Miljković posle dvoipočasovnog sastanka u predstavništvu Fijata u Beogradu.Prema njegovim rečima, glavni Fijatov menadžer u Kragujevcu Nikola Jerotijević mu se lično obratio i "svesno, jasno i glasno" poručio da ga, kako kaže, kršeći zakone o radu i štrajku, neće pustiti u fabriku da povede štrajk.Miljković je rekao da su radnici danas poslodavcu i miriteljki predočili dokument, za koji tvrde da je pravno validan iz 2018. godine, sa potpisima sindikata i poslodavca, kojim se on obavezuje da će da isplaćuje regres radnicima u visini prosečne zarade.Miljković je dodao da, iako je rekla da će danas doći na pregovore, ministraka rada Darija Kisić Tepavčević nije prisustvovala zbog državnih obaveza, a nije došlo ni do planiranog susreta sa štrajkačima uoči druge runde mirenja.Ministarka je, kako kaže Miljković, rekla da će tokom dana razgovarati sa ...
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Fijat plastiku nastavljen štrajk jer u pregovorima nema pomaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2021, 12:06

Radnici kragujevačke fabrike "Fijat plastik" danas su nastavili štrajk koji će trajati sve do ispunjenja zahteva budući da pregovori sa poslodavcem uz posredovanje miritelja nisu urodili plodom, rečeno je Beti u Štrajkačkom odboru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.