Štrajk u Grčkoj 11. oktobra zatvara Akropolj i druge istorijske lokalitete

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Grčkoj 11. oktobra zatvara Akropolj i druge istorijske lokalitete

Grčki sindikat koji predstavlja zaposlene na antičkim lokalitetima i u državnim muzejima najavio je da će oni 11. oktobra održati 24-časovni štrajk.

Zbog protesta će tog dana gotovo izvesno biti zatvoren atinski Akropolj i brojna popularna turistička mesta širom Grčke. Sindikat je optužio grčku vladu da nije objavila koji su objekti u javnom vlasništvu potpali pod kontrolu moćnog privatizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fonda, formiranog tokom finansijske krize u Grčkoj.

Ministarstvo kulture Grčke odbacuje optužbe da su lokaliteti od istorijskog i arheološkog značaja među objektima koje kontroliše privatizacioni fond.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zbog štrajka grčkog sindikata Akropolj zatvoren 11. oktobra

Izvor: Blic, 05.Okt.2018, 00:59

Grčki sindikat, koji zastupa zaposlene na drevnim lokacijama u zemlji i u državnim muzejima, pozvao je na jednodnevni štajk 11. oktobra jer, kako tvrdi, vlada te zemlje nije popisala imovinu u javnom vlasništvu, koja je predata fondu za privatizaciju tokom međunarodnog programa pomoći za Grčku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.