Štrajk novosadskih advokata odložio mnoga suđenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2009, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk novosadskih advokata odložio mnoga suđenja

NOVI SAD - Tokom trodnevnog štrajka advokata u novosadskom opštinskom sudu odloženo je više od 69 odsto predmeta, rečeno je RTV-u u tom sudu.

Od 491 zakazanih ročišta u parničnom odeljenju odloženo je 416 ili 84 odsto, dok je u krivičnom odeljenju taj postotak nešto manji jer je od 96 ročišta odloženo 74 ili 77 odsto. Izvršno odeljenje beleži 69 odsto odlaganja a vanparnično 75, dodaju u Opštinskom sudu.

Odeljenje istrage zabeležilo je "samo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20 odsto odloženih ročišta, održano je 59 od zakazanih 74.

U periodu od 9. do 11. novembra, u Opštinskom sudu, pretresi i ročišta su odlagani zbog toga što je obaveštenje Advokatske komore Srbije o obustavi rada od 3. novembra tretirano kao molba za utvrđivanje opravdanih razloga za odsustvo advokata.

Prilikom procene odsustva advokata, sud se vodio pre svega interesima stranaka u postupku i nastojanjima da one ne trpe štetu . Kod postupanja suda pri odlaganju nije bilo primedbi stranaka i drugih učesnika u postupku.

Od juče glavni pretresi i ročišta odvijaju se redovno a advokati se odazivaju pozivima suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.