Srpska lista: Institucionalno nasilje nad Rošićem i Spasojevićem

Izvor: RTS, 05.Maj.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Institucionalno nasilje nad Rošićem i Spasojevićem

Institucionalno nasilje koje pravosuđe Kosova sprovodi nad neosnovano uhapšenim Srbima je sramota i mrlja na licu ovih institucija, ali i međunarodne zajednice koja ćuti na kršenje osnovnih ljudskih prava naših sugrađana Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića koji već 14 dana štrajkuju glađu, saopštila je Srpska lista.
"Bez namere >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da utičemo na istragu, ili da bilo ko ovaj apel protumači kao mešanje u rad tužilaštva, naša je obaveza da ustanemo u odbranu prava i pravde koji se u ovom slučaju očigledno krše", kaže se u saopštenju.
Srpska lista navodi da držati pet meseci bilo koga, bez ijednog dokaza, a u cilju nekakvih političkih igara, pri tom nepoštujući pretpostavku nevinosti, dovoljan razlog da se ustane protiv nepravde i tiranije koja se sprovodi.
Štrajk glađu Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića je nažalost, kako se ističe, jedino sredstvo da se apeluje na svest onih koji se kriju iza nekakvog postupka i pokušavaju da izmore glađu i psihički slome nevine ljude.
Srpska lista je pozvala nadležne institucije za zaštitu ljudskih prava, ombudsmana, OEBS, kao i ambasade u Prištini da se što hitnije uključe u ovaj proces, a nadležno tužilaštvo omogući Rošiću i Spasojeviću da se brane sa slobode ili da se pruže dokazi za njihovo zatočeništvo. 
Nastavak ovakvog ponašanja će još više produbiti nepoverenje Srba u kosovske institucije, kao i u međunarodne predstavnike kojima su puna usta prava i pravde, osim u slučajevima u kojima se pravo i pravda krše protiv Srba, navela je Srpska lista. 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.