Sintija Nikson štrajkuje glađu VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 20:51

Sintija Nikson štrajkuje glađu VIDEO

Sintija Nikson, zvezda serije Seks i grad, pridružila se demonstrantima ispred Bele kuće koji su tražili trajni prekid vatre u Gazi.

57-godišnja glumica potvrdila je da će dva dana štrajkati glađu kako bi privukla pažnju na probleme sa kojima se suočavaju Palestinci koji su usled izraelske blokade ostali bez hrane i vode.

Ona je tokom demonstracija izjavila, prenosi Time, kako štrajkaju glađu da bi pokazali predsedniku Bajdenu šta se događa u Gazi te kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on ima moć da uspostavi trajni prekid vatre.

"Ništa od ovoga nije normalno. Ništa od ovoga nije rutina i ne može se dopustiti da se išta od ovoga nastavi", izjavila je Nikson.

"Ja sam majka jevrejske dece"

Ona je pokušala da stavi veliki broj poginulih Palestinaca u kontekst 20-godišnjeg vojnog angažmana SAD-a u Avganistanu, dok je takođe spominjala otprilike 1.200 Izraelaca ubijenih u Hamasovom napadu 7. oktobra. Predstavljajući se kao "majka jevrejske dece čiji su baka i deda preživeli Holokaust", rekla je:

"Za sedam nedelja Izrael je ubio više civila na malom pojasu zemlje nego što je ubijeno u 20 godina rata u celom Avganistanu. Umorna sam od ljudi koji to objašnjavaju govoreći da su civilne žrtve rutinski ratni danak. U ovim brojkama nema ničeg rutinskog. Ne postoji ništa rutinsko u vezi sa ovim smrtnim slučajevima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.