Sakašvili u pritvoru počeo štrajk glađu, u Kijevu protest

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvili u pritvoru počeo štrajk glađu, u Kijevu protest

Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili započeo je štrajk glađu protestujući zbog hapšenja u Ukrajini, gde je optužen da je želeo da podstakne državni udar, uz pomoć bivšeg predsednika Viktora Janukoviča koji živi u egzilu u Rusiji.

"Sakašvili je objavio štrajk glađu neodređenog trajanja", napisao je na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novinar i saveznik bivšeg predsednika Vladimir Fedorin.

Sakašvili, koji je u međuvremenu postao opoziciona ličnost u Ukrajini, uhapšen je sinoć, par dana nakon što je prvi pokušaj hapšenje završio njegovim oslobađanjem uz pomoć pristalica.

Specijalne jedinice uhapsile su 49-ogodišnjeg političara u središtu ukrajinskog glavnog grada i odvele ga u pritvor.

Njegov advokat je potvrdio da je Sakašvili počeo štrajk glađu i kazao je da je bivši predsednik demantovao "lažne optužbe" iznete protiv njega.

Tužiteljstvo između ostalog Sakašvilija optužuje da je pomagao kriminalnoj organizaciji, da je primio novac od bivšeg, svrgnutog predsjednika Janukoviča, koji trenutno živi u egzilu u Rusiji, kako bi organizovao državni udar. Utvrdi li se Sakašvilijeva krivica, mogao bi da dobije do pet godina zatvora.

Prostalice Sakašvilija okupili su se ispred stanice policije u kojoj se on nalazi, uzvikujući slogane protiv vlade. Jedan od demonstranata obučen je u zatvorsku uniformu, prenosi AP.

Podsetimo, oko 200 pristalica bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija blokiralo je u sredu puteve i postavilo barikade u Kijevu nakon njegovog hapšenja. Polomili su vrata vozila policije u kojem je bio Sakašvili i oslobodili ga.

Pristalice su ga zatim odvele u obližnju crkvu gde se obratio okupljenim građanima i pozvao ih na novi "Majdan“ i pokretanje procesa oslobađanja Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sakašvili iza rešetaka, odmah stupio u štrajk glađu

Izvor: Blic, 09.Dec.2017

Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili stupio je u štrajk glađu u znak protesta zbog hapšenja u Ukrajini prema optužbama da je pokušao da izvrši državni udar uz podršku Rusije...Ukrajinska policija uhapsila je Sakašvilija nakon što njihov prethodni pokušaj nije uspeo jer su njegove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.