Rudarima do 5 godina zatvora ukoliko štrajkuju na radnom mestu!

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Dec.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudarima do 5 godina zatvora ukoliko štrajkuju na radnom mestu!

Predlog novog Zakona o rudarstvu šalje iza rešetaka radnike koji protestuju u svojim oknima. Sindikati: Bez prava na žalbu. Antić: Štitimo njihovo zdravlje.
RUDARI koji budu štrajkovali na radnom mestu, mogli bi da završe – u zatvoru i do pet godina! Ovaj scenario je izvestan ukoliko se usvoji novi predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji praktično zabranjuje protest! Ministar energetike Aleksandar Antić se pravda ugrožavanjem zdravlja ukoliko se štrajkuje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u jami, ali sindikati objašnjavaju da je protest na mestu na kojem rade – ustavno pravo svakog zaposlenog.
RADNICI najvećeg rudnika u Srbiji, kompleksa RTB “Bor”, kažu da se apsolutno protive odredbama u kojima im se preti zatvorom i plaše se šta se može dogoditi ako se budu bunili. Nama je na prvom mestu zdravstvena zaštita radnika u rudnicima, jer se borimo upravo za sostveni život – napominje Goran Jovanović iz Samostalnog sidnikata metalaca Srbije u RTB “Boru”. – Ipak, pretnja zatvorom potpuno ograničava naše mogućnosti. Kako onda da sutra izađemo da se žalimo za bilo šta, ako znamo da možemo da završimo u “lisicama”?
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.