Roditelji u štrajku jer jedan đak maltretira svu decu u razredu

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji u "štrajku" jer jedan đak maltretira svu decu u razredu

Jedno odeljenje osnovne škole u Kragujevcu već tri dana ne pohađa nastavu, jer su se roditelji pobunili zbog vršnjačkog nasilja.

Kako "Novosti" pišu, roditelji učenika drugog razreda jednog odeljenja OŠ "Stanislav Sremčević" već tri dana ne šalju decu na nastavu, a na taj vid protesta su se odlučili jer traže bezbednost za svoju decu koju maltretira jedan đak!

Revoltirani su, kako su naveli, i pasivnim odnosom rukovodstva škole prema tom problemu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << traje gotovo od početka školske godine.

Novosti napominju da niko od odgovornih u OŠ "Stanislav Sremčević" nije želeo da javno govori o najnovijim događanjima, dok u Školskoj upravi kažu da je o svemu obavešteno Ministarstvo prosvete, te da su preduzete mere kako bi slučaj što pre bio rešen. U čitavu priču je uključen i kragujevački Centar za socijalni rad.

"Potrebno je vreme da se problem reši i zato se traži razumevanje svih strana. Razgovarali smo sa roditeljima, zatražili od rukovodstva škole da od njih potraže i predloge, ali i strpljenje kako bi se našao najbolji način da se sve to prevaziđe", kaže načelnik Školske uprave u Kragujevcu Goran Joksimović.

A, po prijavama roditelja, jedan učenik maltretira ostale đake u odeljenju - i verbalno, i fizički. Navodno, šutira ih, udara i vulgarno se izražava...

Uz konstataciju da niko u školi ne sme da bude vređan i omalovažavan, iz Školske uprave poručuju da nema informacija da se sve to dešava tokom nastave, pa je od rukovodstva pomenute obrazovne ustanove zatraženo da tog učenika neko prati tokom odmora. Kažu i da to dete ne mogu isključiti iz škole, ali traže rešenje.

Kako se saznaje, tokom nastave je prisutna i majka problematičnog učenika, sa njim posebno rade i drugi prosvetni radnici, ali zasad bez uspeha...

U međuvremenu, direktor Centra za socijalni rad Momir Borić objašnjava kako ovo nije prvi put da se susreću sa takvom situacijom, te dodaje da je slučaj složen i rešava se u saradnji sa porodicom učenika i školom.

U Školskoj upravi kažu da su održali sastanak sa direktorom, te dogovorili susret sa roditeljima na koje unapred apeluju da puste decu na nastavu.

Do tada nezadovoljni Kragujevčani poručuju da ne traže da problematični učenik bude isključen iz škole, već žele samo garancije da im deca neće biti maltretirana...

Vršnjačko nasilje u Vrbasu: Tuča zbog čokoladice, jedan učenik umalo oslepeo
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.