Radnici u Zastava Inpro najavili radikalizaciju štrajka

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Zastava Inpro najavili radikalizaciju štrajka

Štrajkači glađu u preduzeću Zastava Inpro najavili su radikalizaciju protesta, ukoliko nadležna ministarstva u najkraćem roku ne ponude konkretna rešenja za zahteve radnika.

Ovo je za FoNet rekao predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja, koji nije želeo da precizira kako će se štrajk dalje odvijati.

Pušonja je kazao da je zdravstveno stanje invalida druge i treće kategorije, koji već 26 dana žive na infuzijama, sokovima i vodi, veoma teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da pored sve izraženijih posledica iscrpljujućeg gladovanja ljude ozbiljno brine i neizvesna sudbina njih i njihovih porodica ukoliko ostanu bez posla.

"Ljudi su opterećeni egzistencijalnim brigama, jer bez posla nema ni života. Zbog toga ćemo najverovatnije uskoro radikalizovati protest, kako bismo pokušali da prekinemo agoniju koja isuviše dugo traje", poručio je Pušonja za FoNet dodajući da za sada nema nagoveštaja da bi njihovi zahtevi mogli biti ispunjeni.

Prema njegovim navodima, većina radnika ima ozbiljne zdravstvene probleme, poput bolova, hipertenzije i mučnine, a dvojica štrajkača su zbog psihičkih tegoba prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Autor: FoNet
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.