Radnici Vodovoda u štrajku, traže pomoć premijera

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Vodovoda u štrajku, traže pomoć premijera

Zaposleni u JP Vodovod u Smederevskoj Palanci, koji su u ponedeljak započeli štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada, pozvali su Vladu i premijera da se uključe u rešavanje njihovog problema "jer lokalna samouprava nije svesna ozbiljnosti situacije".

Predsednik štrajkačkog odbora Aleksandar Bošnjaković izjavio je FoNetu da i pored napora radnika Vodovoda da pregovorima dođu do rešenja lokalna samouprava ne odgovara na njihove apele.

"Oni su pozvali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Sindikat i Štrajkački odbor da sutra utvrdimo minimum procesa rada. To je direktno guranje Smederevske Palanke u ekološku katastrofu, jer je to nemoguće u sadašnjim uslovima i sa postojećim kapacitetima, a da se ne ugrozi vodosnabdevanje", rekao je Bošnjaković.

On je dodao da "ovakav vid neodgovornosti može izazvati štete većih razmera", zbog čega su bili primorani da se obrate Vladi i premijeru za pomoć.

Bošnjaković je najavio da će, ukoliko bude izostala "intervencija viših istanci" radnici radikalizovati štrajk protestom ispred Vlade Srbije i da će im se u tome pridružiti i građani Smederevske Palanke.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

OČAJNI ZBOG NEISPLAĆENIH ZARADA: Radnici JP Vodovod u Smederevskoj palanci počinju štrajk

Izvor: Kurir, 17.Avg.2016

...Predsednik Štrajkačkog odbora Aleksandar Bošnjaković izjavio je FoNetu da i pored napora radnika Vodovoda da pregovorima dođu do rešenja lokalna samouprava ne odgovara na njihove apele..Oni su pozvali Sindikat i Štrajkački odbor da sutra utvrde minimum procesa rada..To je direktno guranje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.