Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću do 26. oktobra

Izvor: Večernje novosti, 24.Avg.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću do 26. oktobra

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću danas je produžen pritvor za još dva meseca, od 26. avgusta, izjavio je njegov branilac advokat Nebojša Vlajić. Vlajić je u izjavi Tanjugu rekao da će odbrana već sutra na ovu odluku Medinarodnog sudskog veća Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici uložiti žalbu. "Uložićemo žalbu na ovo rešenje Apelacionom sudu u Prištini jer smatramo da je ovakva odluka nepravedna", rekao je Vlajić. Ivanoviću je ranije pritvor produžen do 6. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nakon čega je on započeo štrajk glađu, da bi samo nekoliko dana kasnije ta sudska odluka bila ukinuta i vraćena na odluku o pritvoru do 26. avgusta. Najnovija odluka, na koju su branioci najavili žalbu, podrazumeva da se Ivanoviću pritvor produžava još do 26. oktobra. Ivanović je štrajk glađu započeo 7. avgusta zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode u prcesu koji se protiv njega vodi pred Međunarodni sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici. U međuvremenu članovi Građanske inicijative SDP i građani Kosovske Mitrovice u više navrata su organizovali skup podrške Ivanoviću da se brani sa slobode. Ivanoviuhapšen 27. januara 2014. pod sumnjom da je navodno počinio zločin protiv civilnog stanovnistva 1999. i 2000. godine. U procesu protiv njega optužena su još četvorica Srba, među kojima penzionisani pukovnik MUP-a Srbije, Radovan Delibašić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Odluka o Ivanoviću će se Euleksu obiti o glavu"

Izvor: B92, 24.Avg.2015

Porodica lidera GI SDP Olivera Ivanovića, kome je Euleksovo sudsko veće iz Osnovnog suda u Mitrovici produžilo pritvor za dva meseca, razočarana je tom odlukom...Ivanovićeva supruga Milena Ivanović Popović izjavila je Tanjugu da je porodica duboko razočara odlukom Euleksa čije je sudsko veće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.