Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću do 26. oktobra, porodica razočaran

Tanjug

24. 08. 2015. u 14:56

Lideru Građanske inicijative incijative SDP Oliveru Ivanoviću danas je produžen pritvor za još dva meseca

Продужен притвор Оливеру Ивановићу до 26. октобра, породица разочаран

Oliver Ivanović

Porodica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića kojem je Euleksovo sudsko veće iz Osnovnog suda u Mitrovici produžilo pritvor za dva meseca razočarana je takvom odlukom.

Ivanovićeva supruga Milena Ivanović Popović izjavila je Tanjugu da je porodica duboko razočara odlukom Euleksa čije je sudsko veće Oliveru produžilo pritvor do 27. oktobra i da je ta odluka dokaz da Euleks ne donosi pravne već političke odluke.

"Mislim da je ova odluka u najmanju ruku skandalozna i koliko god bila teška prvenstveno za Olivera ali sve nas, mislimo da će se ovakvo postupanje Euleksa na kraju njima obiti o glavu,"- rekla je Ivanović Popović.

Ona je dodala da Ivanovićevi branioci imaju rok od 24 sata da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Prištini i da će oni to sutra i uraditi a da potom Apelaciono veće ima rok od tri dana da odluči po toj žalbi.

"Ja se nadam da će biti ažurni kao što su bili i sada jer su odluku o produžetku pritvora doneli dva dana pre i očekujem da će ipak Apelacioni sud preinačiti ovu odluku i dozvoliti Oliveru da se brani sa slobode," rekla je Ivanović Popović.

Ivanović koji je u zatvoru od 7. avgusta štrajkovao glađu 16 dana, zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode, smešten je u mitrovičkoj bolnici, jer mu je zdravlje pogoršano.

On je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar, a do sada je u sudskom postupku koji se vodi protiv njega i još četvrice Srba saslušano 47 svedoka tužilaštva.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu bilo kog trenutka ako mu se omogući odbrana sa slobode ranije je dala Vlada Srbije i za njega ali i za penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Dragoljuba Delibašića protv kojeg se takođe vodi sudski postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Vera

24.08.2015. 17:39

Ne razumem, zašto naša vlada ne uzvrati istom merom? Neka uhapsi nekog albanca i drži ga na 'lebu i vodi sledećih 450 dana, pa nek i oni vide kako je to! Mnogo smo fini, zato nam oni to i rade...

Dumar

24.08.2015. 17:40

Hoce da ubiju coveka, samo da bi nama terali inat, znaju da i nas ta nepravda ubija, da nas jede iznutra. Halo bre, neljudi ubio vas Bog, kada vise mislite da prekinete? Pa dokle vise, bolesnici, mislite da svoje komplekse lecite na nama? Idioti su za vas pojam svesti. Sram da vas bije. Jeste, kad bi ste vi znali sta je sram.

БЛЕСИНГЕР(шипац)

24.08.2015. 23:47

КО је "председник" тог назови суда? Земљи из које је упутити ДЕМАРШ и њихивог амбасадора послати на "консултације" до даљњег... Зашто не поставити "питање" ОЕБС-у и Савету Европе и Парламенту ЕУ ?!!? То је делић "могућности"...

oldlala

25.08.2015. 08:32

Sad ce neko da me ubedjuje da evropa ne zeli da se mesa u nezavisno sudstvo kosova,nezele jer to rade srbinu,da mi tako drzimo nekog albanca bio bi pritisak iz cele eu i sad,mala slova su namerno.