Izvor: B92, 27.Jul.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta blokada pruge kod Niša

Niš -- Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata Železnica Srbije privremeno su prekinuli blokadu međunarodne pruge na koridoru 10 kod Niša.

Štrajkači kažu da od ishoda pregovora sa predstavnicima Železnice Srbije, od kojih traže da ih vrate u sistem Železnice, zavisi da li će u potpunosti prekinuti štrajk, ili se ponovo vraćaju na prugu. Putnici u međunarodnom putničkom vozu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čekali su više od sat vremena kod Trupala zbog današnje blokade pruge.

Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata "Ful protekt" traže da se njihovo društvo vrati u sastav Železnica Srbije iz koje je izdvojeno 2005. godine, da im se poveže radni staž i isplate četiri zaostale plate.

Kako su pregovori sa predstavnicima Železnice Srbije odmah počeli, štrajkači su odlučili da propuste vozove koji su čekali, ali ne i da prekinu štrajk.

Štrajkači kažu da je blokada pruge bila jedini način da nadležni sagledaju njihov problem i da su u više navrata slali dopise predstavnicima Železnica Srbije, ali nikakav odgovor nisu dobili.

Sa njima je na pruzi razgovarao predsednik sindikata železnicke infrastrukture Srbije.

U proteklih mesec dana, kako navodi Železnica Srbije, ovo je šesta blokada magistralne pruge na evropskom koridoru 10, zbog čega je Železnica imala štetu od više desetina miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici blokirali prugu Beograd - Niš

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2009

Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata Železnica Srbije blokirali su danas kod Niša međunarodnu železničku prugu na Evropskom koridoru 10.

Nastavak na Večernje novosti...

Prekinuta blokada pruge Beograd-Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2009

NIŠ - Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata Ful protekt, koji su danas oko 13 sati blokirali međunarodnu železničku prugu na Evropskom koridoru 10 kod Niša, prekinuli su blokadu oko 16.00 sati...Radnici su agenciji Beta rekli da će se sa predstavnicima uprave Železnica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.