Prekinuta blokada pruge Beograd-Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2009, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta blokada pruge Beograd-Niš

NIŠ - Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata Ful protekt, koji su danas oko 13 sati blokirali međunarodnu železničku prugu na Evropskom koridoru 10 kod Niša, prekinuli su blokadu oko 16.00 sati.

Radnici su agenciji Beta rekli da će se sa predstavnicima uprave Železnica Srbije sastati na Glavnoj železničkoj stanici u Nišu.

Više desetina radnika Ful protekta prugu Niš-Beograd je blokiralo kod Trupalske petlje.

Radnici traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se njihovo društvo vrati u sastav Železnice Srbije iz koje je izdvojeno 2005. godine, da im se poveže radni staž i isplate četiri zaostale plate.

Predsednik Štrajkačkog odbora i potpredsednik niškog Sindikata Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata i imovine srpskih železnica Marko Stanojević izjavio je Tanjugu da zaposleni u tom društvu, koji su danas blokirali prugu Beograd- Niš, zahtevaju povratak te organizacije u sistem "Železnica Srbije", isplatu četiri zaostale zarade i povezivanje radnog staža od 2007. godine.

Stanojević je dodao da se radnici u tom društvu, koje se nakon neuspele privatizacije nalazi u vlasništvu Akcijskog fonda Srbije, ne slažu ni sa predlozima "Železnice Srbije" da se smanji obim poslova i broj zaposlenih za 50 odsto.

"Kao gest dobre volje u pregovorima sa nadležnima u srpskim železnicama, štrajkači su privremeno prekinuli blokadu pruge da bi omogućili prolaz dva putnička voza", rekao je Stanojević i naglasio da je grupa od 60 radnika Društva odlučna da blokadom pruge istraje u ispunjavanju svojih zahteva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.