Izvor: Radio 021, 24.Mar.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici sindikata RGZ i Đorđević sutra počinju pregovore za okončanje štrajka

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda saopštili su danas da su dobili poziv iz Vlade Srbije za početak pregovora za koje se nadaju da će biti uspešno okončani.

Početak pregovora zakazan je za ponedeljak, 25. mart u zgradi Vlade, a voditi će ih ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Sindikati su naveli da će u pregovorima insistirati na striktnom poštovanju Sporazuma od 21. januara, kao i na hitnom otklanjanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posledica štetnih odluka o premeštanju zaposlenih po osnovu ugovora, ali i zabrani sindikalnog delovanja u prostorijama RGZ-a.

"Sindikati RGZ-a veruju da će u narednih nekoliko dana doći do uslova koji su neophodni da bi se rad katastra vratio u normalu, kao i da će svi zahatevi koji su postavljeni biti rešeni", stoji u saopštenju.

Zaposlenih u RGZ počeli su novi štrajk krajem februara, jer su nezadovoljni platama i postupanjem rukovodstava.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.