Policija čeka Dačića za pregovore

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija čeka Dačića za pregovore

Beograd -- Članovi Nezavisnog sindikata policije nastavili su štrajk. Posle jednodnevne pauze u štrajku, oko 10.000 članova policijskog sindikata danas je odbilo da radi.

Njima će se u štrajku pridružiti i kolege iz policijskog sindikata Srbije ukoliko do 18. februara Vlada ne bude usvojila predlog kolektivnog ugovora u MUP-u.

Pregovori sa premijerom, koji su bili zakazani za danas, najverovatnije su otkazani jer se čeka povratak Ivice Dačića iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Amerike.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov apeluje na građane da budu strpljivi. "Apelujemo na građane i pozivamo ih da budu strpljivi jer se nadamo da ćemo skoro rešiti naš problem sa Vladom i Ministarstvom unutrašnjih poslova. S obzirom da je SUP takođe u štrajku, nadamo se da neće doći ni sankcije za neregistrovano vozilo”, očekuje on.

Vlada je već danas trebalo da počne da razmatra zahteve policajaca u štrajku pošto je bio najavljen sastanak sa premijerom.

Međutim do sastanka nije došlo, jer se štrajkačima niko nije javio, dok je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na putu u SAD, tako da Nezavisni sindikat policije ostaje pri zahtevu da se plate povećaju za 40 odsto.

"Mi smatramo da zahtev nije nerealan i da sredstva u budžetu postoje, samo treba da se izvrši preraspodela na pravičniji način. Nedopustivo je da pripravnička plata komunalnog policajca bude 36.000 dinara dok je maksimalna plata policajca 36.000 dinara, upozorava Barbulov.

Upravni odbor Policijskog sindikata Srbije (PSS) je Vladi Srbije dao rok od 14 dana da se izjasni o usaglašenom predlogu posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP-a Srbije. Ukoliko predlog do tada ne bude prihvaćen, biće "odmrznuta" odluka o štrajku, koji će započeti 18. februara, saopštio je PSS.

"Mislim da smo pokazali dobru volju i razumevanje u pregovorima sa Vladom Srbije, a predlog kolektivnog ugovora je usaglašen i više nema prepreka da se usvoji", naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.