Izvor: S media, 03.Sep.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko hiljadu prosvetara protestuje u Beogradu, štrajkuju škole po Srbiji (VIDEO)

Na beogradskom Trgu Nikole Pašića je počeo protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji predstavnici tvrde da je oko 200 škola članica Unije, prvog dana školske godine, u štrajku. Predsednik tog sindikata Dragan Matijević izjavio je da je oko 70 škola članica Unije u potpunoj obustavi nastave.

"Plan je da ovim činom demonstriramo naše nezadovoljstvo i da privolimo Ministarstvo prosvete i vlast da razgovaraju sa nama o svim važnim pitanjima", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Matijević novinarima uoči protesta.

Unija ima članstvo u oko 700 škola, a prema Matijevićevim rečima, taj sindikat ne samo da ukazuje na probleme već nudi i rešenje.

"Sve ovo zavisi i od vlasti i pitanja da li su voljni da razgovaraju sa prosvetarima ili ne", rekao je Matijević i podsetio da Unija protestuje zbog stanja u prosveti i zato što ne prihvata ponudu vlade da se oktobarska plata poveća samo za dva odsto.

On je dodao da, pošto se Srbiji predviđa grčki scenario, Unija je rešila da upotrebi grčki model.

"Kako su se Grci borili za svoje dostojanstvo profesije i poziva, tako će se boriti i prosvetni radnici Srbije", rekao je Matijević navodeći da bi pozivu na protest trebalo da se odazove oko 1.000 prosvetara.

(Agencije/Blic)

FOTO: infobiro
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk prosvetnih radnika,   Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.