Nišlija ispred Predsedništva otpočeo štrajk glađu zbog neispunjenih zahteva protesta

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2023, 16:27

Nišlija ispred Predsedništva otpočeo štrajk glađu zbog neispunjenih zahteva protesta

Nerazumevanje vlasti za zahteve, ponižavanje i vređanje od strane režima neke su od stvari koje je student Pravnog fakulteta Dimitrije Dimić naveo kao razlog svog stupanja u štrajk glađu ispred Predsedništva Republike Srbije u Beogradu na Andrićevom vencu.

Kako Dimić kaže, iako su napolju rekordne temperature, samo će ga ispunjeni zahtevi odgovori od štrajka glađu, kao i da je do sada razgovarao samo sa policijom.

Samo su želeli da vide šta tu radim i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << li ću praviti neke probleme, ali sve je u redu. Ne štrajkujem ja zbog neke želje ili pobude, već stvarno ovi zahtevi moraju da se ispune i ovaj moj čin je poruka da ne odustajemo od zahteva - rekao je Dimić.

A zahtevi su kako je na svim rethodnim protestima isticanosmena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

Dinić je baš tokom ranijih protesta u Nišu rekao da ne može više da trpi situaciju u zemlji “ni kao čovek, ni kao građanin, ni kao ponosan Srbin”.

Kada smo ustali protiv krvavih košulja i prebijanja ljudi, dobili smo uvrede i ponižavanje. Kada smo ustali protiv zabrane kretanja na leto 2020. dobili smo pendreke, suzavac i batine. Kada smo ustali protiv zagađenog vazduha, dobili smo motke i bager na Šabačkom mostu - navodi on.

On je poručio građanima da na narednim protestima ponesu pištaljke i svojim prisustvom daju doprinos u ispunjenju zahteva.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Student Dimitrije Dimić počeo štrajk glađu ispred Predsedništva

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2023

Dvadesetrogodišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić počeo je danas štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.