Student Dimitrije Dimić počeo štrajk glađu ispred Predsedništva

Dvadesetrogodišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić počeo je danas štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu.
Student Dimitrije Dimić počeo štrajk glađu ispred Predsedništva
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Na taj potez se, kako je rekao, odlučio jer "neće i ne može više da trpi da aktuelni režim ignoriše zahteve protesta 'Srbija protiv nasilja'".

On je ispred zgrade na Andrićevom vencu doneo nekoliko torbi sa garderobom i šator.

"Pozivam sve studente i građane da svojim dolaskom podrže moju borbu za Srbiju bez nasilja i za bolje sutra“, rekao je Dimić.
 
On će, kako je rekao, ispred Predsedništva ostati sve dok god se ne ispune svi zahtevi protesta ili dok ga režim ne uhapsi.
 
 
Pavle Cicvarić iz grupe "Studenti protiv nasilja" izjavio je da oni solidarno podržavaju svaki vid mirnog bunta, ali da ta organizacija – koja učestvuje u građanskim protestima "Srbija protiv nasilja" – nije uključena u Dimićev štrajk glađu.
  • Slavomir

    18.07.2023 10:57
    Nadam se da će se naći neko u blizini da mu objasni da nije antinasilno biti nasilan prema sebi.
  • dijasporac

    18.07.2023 05:01
    @Kukavica
    Ja dam otisao i kajem se sto to nisam uradio 10 ili 15 god ranije. Kao diplomirani inzenjer sam mislio da cu moci nesto vise da uradim, zatim sam mislio da ce skidanjem Milosevica da nam najzad krene. A onda sam 2009 pukao i otisao prvo u Svabiju a onda preko okeana. A 14 godina kasnije kazem da mi je najveca glupost u zivotu bila sto sam ocekivao da ce politicari da promene tu zemlju i da ce se ljudi tu izmeniti. I cvrstog sam uverenja da ce Srbija zauvek ostati zabetonirana u to stanje, stanje koje vkada vec decenijama, zapravo od kad znam za sebe.
  • Ceca

    18.07.2023 04:55
    Bravo
    Bravo, momce!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.