Nepropisno obezbeđen avion Ryanaira udario u zgradu

Izvor: TangoSix.rs, 05.Jun.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepropisno obezbeđen avion Ryanaira udario u zgradu

BEOGRAD – Kompaniju Ryanair juče je zatekao kompletni haos na aerodromu Ćampino u Rimu. Osim štrajka zaposlenih u zemaljskom opsluživanju Groundcare, jedan avion ove kompanije, Boeing 737-800 (EI-DLI), oštećen je usled nepropisnog parkiranja.  
Avion, parkiran na parking poziciji, pomerio se za čitavih 40 metara i tom prilikom oštetio hangar vatrogasne službe aerodroma. Na sreću, povređenih nije bilo a u momentu incidenta u avionu nije bilo posade i putnika.
 

 

 

 
 
Prema nezvaničnim informacijama, šteta se procenjuje na oko 200 hiljada evra. Incident se dogodio juče oko 15 časova. Iako je prema rečima očevidaca na platformi bilo zaposlenih u zemaljskom održavanju, nije bilo pokušaja da se avion zaustavi:
- Samo smo iznenada osetili jak udarac i lomljenje prozora. Kada smo izašli napolje, mogli smo da vidimo avion koji je udario u zgradu. Horizontalni stabilizator je bio gotovo iznad krova, izbegli smo tragediju. – izjavio je jedan od službenika pogranične policije koja je prva stigla na lice mesta kako bi pokrenula istragu i utvrdila odgovornost.
Prema prvim saznanjima, odgovornost za ovaj incident pripisuje se radnicima zemaljskog opsluživanja koji je trebalo da obezbede avion na adekvatan način, postavljajući podupirače na stajnom trapu vazduhoplova. Incidentu je značajno doprineo i jak vetar koji je karakterističan za oba rimska aerodroma.
 
 
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.