Izvor: B92, 20.Apr.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neodgovorna politička elita"

Beograd -- Situacija pokazuje da je politička elita neodgovorna, a potez Tomislava Nikolića je ishitren i politički neisplativ, ocenio je profesor Zoran Stojiljković.

Prema njegovim rečima, nepotrebno se rasipa energija koja treba da bude usmerena ka isopunjavanju obaveza na putu ka evrointegracijama.

Na pitanje kakvu korist imaju građani od toga što lider opozicione partije štrajkuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glađu tražeći izbore za kraj godine, dok se najveća vladajuća stranka ne meša, Stojiljković kaže da se iz svega ne može izvući bilo kakva korist.

"Ono što građani i građanke mogu dobiti iz svega je utemeljenje saznanja da mi imamo nedovoljno odgovornu i kompetentnu političku elitu, koja se igra nepotrebnog zaoštravanja i stvaranja političke konfuzije u trenutku kada tako deramatično treba neka vrsta konsenzusa i političkog dogovora i stabilnosti kako bi izgledali prihvatljivo i umiveno za dobijnaje statusa kandidata za članstvo u EU", ocenio je on, gostujući u "Kažiprstu" .

Ovoliko gubljenje enregije pred tolikim "domaćim zadacima" koje treba da ispišemo i odgovorima na odgovore Evropskoj komisji i drugim evropskim institucijama je gotovo neverovatno, kazao je profesor Fakulteta političkih nauka.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Petrović pozvao Nikolića da prekine štrajk

Izvor: Blic, 20.Apr.2011

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i trgovine i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović pozvao je večeras predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđi i ocenio da je taj štrajk loša politička odluka..."Mislim da su ljudi koji se nalaze oko Tomislava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.