Mitrović poručio zaposlenima na Avali: Para nema

Izvor: S media, 17.Jan.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović poručio zaposlenima na Avali: Para nema

Zaposleni na Televiziji "Avala", koji štrajkuju od 22. decembra zbog neisplaćenih zarada, saopštili su danas da im još nije isplaćen ni dinar plata koje im poslodavci duguju.

TV Avala: Štrajk se nastavlja!

RRA rešava problem na TV Avala?

Sukob novinara i direktora produkcije na TV "Avala" (VIDEO)

Oni su nadležnim institucijama postavili pitanje "dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih kompanija i da li >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je to poruka ostalim privatnicima da uz obećanja bez pokrića mogu da krše zakon i da pri tom ne snose nikakve posledice".

"I posle 26 dana štrajka zaposlenima još nije uplaćen ni dinar od pet i po plata, odnosno šest honorara koje poslodavci duguju. Zahtevi zaposlenih i dalje su nepromenjeni, a oni su na jučerašnjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, ponovo odbijeni, uz obrazloženje da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti", piše u saopstenju zaposlenih.

Oni su podsetili da su vlasnici pre šest dana obećali članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju.

Isplata minimuma od tri zarade momentalno bi pokrenula program, a u skladu sa obećanjem vlasnika zaposleni očekuju da se u utvrđenom roku od 60 dana isplate i sva ostala dugovanja prema zaposlenima.

Oni su podsetili da su se za pomoć obradili ministarstvima za rad i socijalnu politiku i za kulturu, informisanje i informaciono društvo, Inspekciji rada, koji se još uvek nisu oglasili, kao ni predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković, kojima su se zaposleni obratili pre deset dana.

Zaposleni u štrajku su podsetili da su kao znak dobre volje prema novom menadžeru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću privremeno skinuli obaveštenje sa informacijom o štrajku, da i pored toga nisu dobili ništa za uzvrat, a saopštili su i da neće odustati od borbe za svoja prava.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Dinar

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.