Mitrović kaže da nema para za plate

Izvor: B92, 17.Jan.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović kaže da nema para za plate

Beograd -- I posle 26 dana štrajka u TV Avala, zaposleni saopštavaju da im još nije uplaćen ni dinar od 5 i po plata, odnosno 6 honorara koje im poslodavci duguju.

Zahtevi zaposlenih i dalje su nepromenjeni. Međutim, na jučerašnjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Željkom Mitrovićem, ti zahtevi ponovo su odbijeni, uz obrazloženje da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti.

Podsetimo, vlasnici su pre [est dana obećali članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju.

Isplata minimum tri zarade momentalno bi pokrenula program, a u skladu s obećanjem vlasnika, zaposleni očekuju da se u utvrđenom roku od 60 dana isplate i sva ostala dugovanja prema zaposlenima.

Zaposleni postavljaju pitanje nadležnim institucijama dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih kompanija. Takođe pitaju i da li je to poruka ostalim privatnicima da uz obećanja bez pokrića mogu da krše zakon i da pri tom ne snose nikakve posledice.

"Uprava i vlasnici TV Avala neisplaćivanjem zarada zaposlenima prekršili su Zakon o radu (član 16) Republike Srbije, a nadležne institucije kojima smo se obratili za pomoć - Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Inspekcija rada, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, još uvek se ne oglašavaju po tom pitanju. U vezi sa kršenjem zakona nisu se oglasili ni predsednik Srbije Boris Tadić, ni premijer Mirko Cvetković, kojima su se zaposleni TV Avala i strukovna udruženja obratili pre 10 dana", navodi se u saopštenju zaposlenih na TV Avala.

"Podsećamo da su zaposleni kao znak dobre volje prema novom menadžeru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću privremeno skinuli inserter sa informacijom o štrajku, ali da i pored toga nisu dobili ništa za uzvrat. Uprkos tome, zaposleni uveravaju javnost da neće odustati od borbe za svoja prava", dodaje se u ovom saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaposleni na "Avali" još nisu dobili obećana primanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2012

BEOGRAD -..Zaposleni na Televiziji "Avala", koji štrajkuju od 22. decembra zbog neisplaćenih zarada, saopštili su danas da im još nije isplaćen ni dinar plata koje im poslodavci duguju...Oni su nadležnim institucijama postavili pitanje "dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

I dalje bez plata na "Avali"

Izvor: RTS, 17.Jan.2012

Još nije počela isplata zaostalih zarada zaposlenima na televiziji Avala, navodi se u saopštenju zaposlenih. Jedan od vlasnika te televizije Željko Mitrović rekao da trenutno nema novca...Zaposleni na televiziji Avala rekli su da im vlasnici televizije nisu uplatili nijedan dinar od pet i po plata,...

Nastavak na RTS...

Željko Mitrović rekao štrajkačima na TV Avala da nema para

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jan.2012

ADVERTISER-SERBIA.COM / Beograd - Zaposleni na televiziji Avala, koji štrajkuju od 22. decembra zbog neisplaćenih zarada, saopštili su danas da im još nije isplaćen ni dinar plata koje im poslodavci duguju.. (KLJUČNE REČI: glavni i odgovorni urednik Dušan Pančić; televizija; Republička radiodifuzna...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.