Utorak, 17.01.2012.

14:22

Mitrović kaže da nema para za plate

I posle 26 dana štrajka u TV Avala, zaposleni saopštavaju da im još nije uplaćen ni dinar od 5 i po plata, odnosno 6 honorara koje im poslodavci duguju.

Izvor: B92

Default images

Zahtevi zaposlenih i dalje su nepromenjeni. Međutim, na jučerašnjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, ti zahtevi ponovo su odbijeni, uz obrazloženje da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti.

Podsetimo, vlasnici su pre [est dana obećali članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju.

Isplata minimum tri zarade momentalno bi pokrenula program, a u skladu s obećanjem vlasnika, zaposleni očekuju da se u utvrđenom roku od 60 dana isplate i sva ostala dugovanja prema zaposlenima.

Zaposleni postavljaju pitanje nadležnim institucijama dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih kompanija. Takođe pitaju i da li je to poruka ostalim privatnicima da uz obećanja bez pokrića mogu da krše zakon i da pri tom ne snose nikakve posledice.

"Uprava i vlasnici TV Avala neisplaćivanjem zarada zaposlenima prekršili su Zakon o radu (član 16) Republike Srbije, a nadležne institucije kojima smo se obratili za pomoć - Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Inspekcija rada, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, još uvek se ne oglašavaju po tom pitanju. U vezi sa kršenjem zakona nisu se oglasili ni predsednik Srbije Boris Tadić, ni premijer Mirko Cvetković, kojima su se zaposleni TV Avala i strukovna udruženja obratili pre 10 dana", navodi se u saopštenju zaposlenih na TV Avala.

"Podsećamo da su zaposleni kao znak dobre volje prema novom menadžeru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću privremeno skinuli inserter sa informacijom o štrajku, ali da i pored toga nisu dobili ništa za uzvrat. Uprkos tome, zaposleni uveravaju javnost da neće odustati od borbe za svoja prava", dodaje se u ovom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: