Menja se Zakon o štrajku, ministar kaže biće moderan

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menja se Zakon o štrajku, ministar kaže biće moderan

Beograd -- Rad na izmenama Zakona o štrajku je završen i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Predlog zakona uputilo na javnu raspravu.

Ministar rada Zoran Đorđević je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES), istakao da će novi zakon o štrajku urediti tu oblast na jedan potpuni drugačiji i efikasniji način, te da će po završetku javne rasprave ponovo biti formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radna grupa koja će uzeti u obzir sve primedbe ili sugestije dobijene u toku javne rasprave.

"Verujemo da će ta neka razmimoilaženja biti rešena i da će Srbija dobiti jedan moderan zakon koji svakako zaslužuje. Mislim da je to jedan vrlo važan zakon", naglasio je ministar.

Podsetio je da Srbija od 1996. godine ima na snazi Zakon o štrajku, a da se od 2003. priča o njegovim izmenama, ali da "se sve to nekako završavalo kao 'mrtvo slovo na papiru'".

Izrazio je očekivanje da će sindikati i poslodavci uzeti učešće u raspravi o Predlogu izmena zakona, jer je cilj "da imamo kvalitetan zakon".

Đorđević je takođe naveo da je Vlada na prošlonedeljnoj sednici donela rešenje o formiranju Odbora za reprezentativnost, koji će već u toku ove nedelje početi sa radom i koji će vrlo brzo nastaviti sa svojim redovnim radom.

Na sednici SES-a je rečeno i da Ljubisav Orbović više nije predsedavajući SES-om i da će ga na toj funkciji u narednih godinu dana zameniti predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

"Što se tiče rada SES-a u narednih godinu dana, svi smo na zajedničkom zadatku - sindikati da ostvare što bolje uslove za radnike, preduzeća da imaju što bolje rezultate, a Vlada Republike Srbije da ostvari bolji privredni ambijent", poručio je Nenezić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.