Lufthanza otkazuje 1.300 letova zbog štrajka kabinskog osoblja

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza otkazuje 1.300 letova zbog štrajka kabinskog osoblja

Kabinsko osoblje Lufthanze danas i sutra biće u štrajku zbog čega će biti otkazano 1.300 letova tog nemačkog avio-prevoznika, što će pogoditi 180.000 putnika. Sa beogradskog aerodroma jutros je prema redu letenja za Frankfurt poleteo Lufthanzin avion, a za sada nisu otkazani ni naredni letovi ove avio-kompanije.
To znači da će biti otkazan svaki peti od ukupno 6.000 letova te avio-kompanije planiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za danas i sutra, odnosno u danima za kada je zakazan štrajk, prenela je agencija Rojters.

Lufthanza je saopštila da će biti otkazano 1.300 letova nakon što je sud u Frankfurtu dao "zeleno svetlo" za održavanje štrajka, pošto je juče odbacio zahtev avio-kompanije za zabranu štrajka.
Nemački sindikat UFO je ranije pozvao kabinsko osoblje Lufthanze da u danas i sutra organizuju štrajk u borbi za bolje plate i uslove rada.
Sa Aerodroma "Nikola Tesla" jutros je prema redu letenja poleteo Lufthanzin avion za Frankfurt, a za sada nisu otkazani ni naredni letovi ove avio-kompanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTRAJK Lufthanza otkazuje 1.300 letova

Izvor: Blic, 07.Nov.2019

Kabinsko osoblje Lufthanze danas i sutra biće u štrajku zbog čega će biti otkazano 1.300 letova tog nemačkog avio-prevoznika, što će pogoditi 180.000 putnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.