Kraj štrajka u SAD, nafta skače

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Apr.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj štrajka u SAD, nafta skače

NJUJORK / LONDON - Cene nafte su se tokom današnjeg trgovanja u Aziji oporavile zahvaljujući vestima da bi štrajk u američkim rafinerijama uskoro mogao biti okončan.

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u maju poskupela je na Njujorškoj berzi 90 centi na 50,04 dolara, dok je nafta tipa "brent" za majsku isporuku u Londonu poskupela 69 centi na 55,64 dolara, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Frans pres.

Cene nafte oštro su pale nakon što su Iran i šest svetskih sila u četvrtak dogovorili okvir za ograničavanje nuklearnih ambicija Teherana.

Probni dogovor o ključnim parametrima sporazuma o iranskom nuklearnom programu, postignut u četvrtak posle osam dana pregovora u Švajcarskoj, otvorio je put ka rešavanju spora između zapada i Teherana i postizanju konačnog sporazuma do 30. juna.

Sporazum će, ukoliko bude potvrđen, dovesti do ukidanja privrednih sankcija Iranu, što će omogućiti vraćanje njegove sirove nafte na već prezasićeno svetsko tržište.

Podršku cenama nafte pružila je i vest da je jedan od velikih izvoznika tog energenta, Saudijska Arabija, podigao cene za majsku isporuku Aziji, navodeći da je tražnja u porastu.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Nju Jork

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.