Kraj štrajka prosvetara 18. februara?

Izvor: Mondo, 12.Feb.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj štrajka prosvetara 18. februara?

Potpredsednik Sindikata obrazovanja Srbije Radomir Šojanović izjavio je da će do štrajk biti prekinutn 18. februara ako i preostala dva reprezentativna sindikata prihvate sporazum sa Vladom Srbije.

Foto: Beta, Emil Vaš

Sporazum i Poseban kolektivni ugovor sa Ministarstvom prosvete juče su potpisali Sindikat obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost.

Šojanović je rekao da odluku o potpisivanju sporazuma treba još da donesu Sindikat radnika u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prosveti i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije. 

"Smatramo da smo u ovom momentu dobili najviše onoga što smo mogli", rekao je Šojanović.

Predsednik GSPRS Nezavisnost Tomislav Živanović istakao je da se "sindikati nisu pocepali" i da su jedinstveni.

Član Predsedništva sindikata Nezavisnost Ružica Todić rekla je da su iza Sporazuma stali pregovarački timovi četiri reprezentativna sindikata.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, neće biti sankcija za nastavnike koji su štrajkovali, niti će im biti odbijeno od plata.

Nastava se neće nadoknađivati, izuzev, ako nastavnici procene da neke nastavne jedinice nisu dovoljno obrađene. U tom slučaju biće organizovana dopunska nastava.

Štrajk prosvetnih radnika počeo je 17. novembra 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.