Kabinsko osoblje Ryanaira za kraj srpnja najavilo štrajk u četiri zemlje EU-a

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jul.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinsko osoblje Ryanaira za kraj srpnja najavilo štrajk u četiri zemlje EU-a

BRUXELLES - Kabinsko osoblje irskog diskontnog zračnog prijevoznika Ryanaira stupit će potkraj srpnja u štrajk u Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Belgiji, objavio je u četvrtak belgijski sindikat radnika CNE, potvrdivši pisanje belgijskih medija.

Datum stupanja u štrajk kabinskog osoblja u Španjolskoj, Portugalu, Italiji i Belgiji bit će objavljen sutra, kada vlasti u Italiji daju suglasnost, rekao je on i najavio da bi štrajk mogao da obuhvati i druge zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Kabinsko osoblje pridružilo se pilotima Ryanaira koji su u utorak najavili štrajk za 12. srpnja, tvrdeći da najveća evropska low-cost kompanija nije dovoljno poboljšala uvjete rada, prenosi Reuters.

Oni su danas objavili listu sa 34 zahtjeva, među kojima je povećanje minimalne zarade i isplate tokom bolovanja, a radnici traže i da ugovor o radu bude na njihovom jeziku, na osnovu lokalnog a ne irskog zakona.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.