Jermenski opozicionar poziva na ŠTRAJK I BLOKADU cele zemlje: Skoro 50.000 pristalica ispred parlamenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jermenski opozicionar poziva na ŠTRAJK I BLOKADU cele zemlje: Skoro 50.000 pristalica ispred parlamenta

Na policiju apelovao da se pridruži protestima

Lider jermenske opozicije Nikol Pašinjan najavio je za sutra generalni štrajk u Jermeniji, nedugo pošto je u parlamentu propao njegov pokušaj da bude izabran za premijera.

Pročitajte i :

On je pozvao pristalice da blokiraju "ulice, aerodrom, sve", a na policiju apelovao da se pridruži protestima.

Pašinjan je rekao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se protestni pokret prerasti u potpunu građansku neposlušnost kroz nenasilje.

On je pozvao pristalice da sve puteve u zemlji blokiraju od 7:00 sati ujutru.

#Armenia's parliament has voted 45-to-55 against opposition leader Nikol Pashinian as the country's next prime minister, leaving him eight votes short of the simple majority he needed to win the post. https://t.co/QcM0eIXfvW

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) May 1, 2018

Prethodno je u parlamentu održano glasanje na kojem je za izbor Pašinjana za premijera glasalo 45 poslanika, osam manje od neophodnog broja u parlamentu koji ima 105 poslanika.

Između 30.000 i 40.000 pristalica opozicije provelo dan ispred zgrade parlamenta, ne skrivajući podršku Pašanjanu. Neke od njih je ishod glasanja razgnevio.

Jermeniju potresa politička kriza od 13. aprila kada su opozicione stranke organizovale proteste, zbog kojih je premijer i prethodno predsednik te zemlje Serž Sargsjan podneo ostavku 23. aprila.

Pašinjan je prethodno izjavio da će uslediti "politički cunami" ukoliko vladajuća stranka odbije da podrži njegovu kandidaturu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.