Ivanović štrajkuje glađu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović štrajkuje glađu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović počeo je štrajk glađu u pritvoru u Prištini, sa ciljem da mu se omogući premeštanje u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

Oliver Ivanović  

Advokat Nebojša Vlajić rekao je da je tri puta podnosio zahtev da se Ivanović premesti u Mitrovicu, da je molba dobijena jednom, a da dva puta nije ni razmatrana.

 

"Ivanović je zabrinut za svoju bezbednost i život, osumnjičen je za zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nad Albancima, što njegov položaj dodatno otežava, u zatvoru je u kome su svi zatvorenici i stražari Albanci", rekao je Vlajić.

 

Pretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici 27. februara produžio je pritvor Ivanoviću za još dva meseca.

 

Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima iz 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo. Vlada Srbije dala je grancije za Ivanovića, da se brani sa slobode ali one nisu uzete u obzir, kada mu je pritvor produžen za dva meseca.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.