I niški poštari ponovo rade

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I niški poštari ponovo rade

Nakon što su kasno sinoć radnici Pošta Srbije koji su prethodnih dana štrajkovali postigli dogovor sa Vladom, i niški poštari kažu da se vraćaju svojim redovnim aktivnostima. Oni nisu bili u zvaničnom štrajku, ali je deo zaposlenih obustavio rad zahtevajući bolje uslove.

Ukidanje suspenzija koje su pojedini zaposleni dobili zbog štrajka, kao i povećanje zarada - obećanja su Vlade Srbije koja su bila dovoljna da poštari prekinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << štrajk i počnu da rade.

U niškoj Pošti kažu da suspenzija kod njih nije bilo, da nisu nikom uručene, ali da su obavešteni da su bile spremne za radnike koji su štrajkovali. Sve to je sada, nakon sinoćnjeg sastanka u Beogradu, stavljeno “ad acta”.

Postignut je dogovor. Sveobuhvatni dogovor sa tim nekim povećanjima koje je naša radna grupa uspela da dogovori - kažu u niškoj Pošti.

Sve službe rade nesmetano, a kako je rekao za Slobodnu Evropu član pregovaračkog tima Vladimir Đokić, zvanični sporazum sa Vladom Srbije trebalo bi da bude potpisan tokom dana.

Naš najvažniji i najbitniji uslov je da se svi koji su suspendovani vrate bez posledica na svoja radna mesta, što je usvojeno. Takođe, najveću zaradu će dobiti ljudi sa najnižim zaradama - rekao je Đokić.

Ipak, deo radnika je nezadovoljan tim dogovorom i kažu da je nastao "ispod žita". Posebno im smeta što suštinski ništa neće biti promenjeno.

Posle postignutog dogovora ništa se ne menja, rukovodstvo ostaje u svojim foteljama - rekao je radnik Stefan Mitrović, a prenosi N1.

Podsetimo, štrajk poštara započeo je 2. decembra u Kikindi, Novom Sadu i Beogradu, a proširio se na skoro celu Srbiju.

Obustava rada u Glavnom poštanskom centru u Beogradu uslovila je da pošiljke kasne u svim poštama u Srbiji. Na jugu nije bilo zvaničnog štrajka, a mnogi u Nišu nisu radili nezadovoljni primanjima, reonima, radom i odnosom direktora Miroslava Janojlića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.