Hrvatska:Sutra nastavak štrajka prosvetara, u sredu protest

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska:Sutra nastavak štrajka prosvetara, u sredu protest

Zagreb -- U Hrvatskoj u ponedeljak kreće nova runda štrajkova u osnovnim i srednjim školama, a predstavnici sindikata sastaće se sa ministrom rada Josipom Aladrovićem.

Nastave sutra neće biti u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, u utorak u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u sredu u celoj Hrvatskoj, za kada je najavljen i veliki protest na Markovom trgu, preneo je Index.hr.

Na pitanje hoće li se doći do kompromisa, predsednik sindikata Preporod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Željko Stipić rekao je za RTL da će kompromisa na kraju sigurno biti.

"U ovom trenutku znaju se pozicije, a sutrašnji je sastanak prilika da se dve strane približe. Ne bi bilo korektno govoriti o tome koliko se misli odstupiti od prvotnog zahtjeva", rekao je Stipić.

I dalje se ne zna hoće li prosvetarima dani u štrajku biti plaćeni.

"Mislim da se o tome ne razmišlja puno. Ali ne bi bilo pametno ne platiti štrajk, jer bi žrtve bile deca, a ne nastavnici. Deca jer ne bi u tom slučaju dobila nastavne sadržaje koji su predviđeni. Naći će se način da se taj posao, ti izgubljeni sati odrade, da učenici dobiju sadržaj, a da nastavnici ne izadu kao poraženi", rekao je Stipić.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVETARA U HRVATSKOJ: U sredu neće raditi škole širom zemlje, a očekuje se i protest u Zagrebu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Nov.2019, 11:34

U Hrvatskoj se danas nastavlja "cirkularni" štrajk u osnovnim i srednjim školama, koji je ušao u treću sedmicu, a za sredu je najavljen štrajk u svim školama širom zemlje i protest na centralnom zagrebačkom Markovom trgu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.