Hrvatska:Sutra nastavak štrajka prosvetara, u sredu protest

U Hrvatskoj u ponedeljak kreće nova runda štrajkova u osnovnim i srednjim školama, a predstavnici sindikata sastaće se sa ministrom rada Josipom Aladrovićem.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.11.2019.

21:17

Hrvatska:Sutra nastavak štrajka prosvetara, u sredu protest

Nastave sutra neće biti u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, u utorak u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u sredu u celoj Hrvatskoj, za kada je najavljen i veliki protest na Markovom trgu, preneo je Index.hr.

Na pitanje hoće li se doći do kompromisa, predsednik sindikata Preporod Željko Stipić rekao je za RTL da će kompromisa na kraju sigurno biti.

"U ovom trenutku znaju se pozicije, a sutrašnji je sastanak prilika da se dve strane približe. Ne bi bilo korektno govoriti o tome koliko se misli odstupiti od prvotnog zahtjeva", rekao je Stipić.

I dalje se ne zna hoće li prosvetarima dani u štrajku biti plaćeni.

"Mislim da se o tome ne razmišlja puno. Ali ne bi bilo pametno ne platiti štrajk, jer bi žrtve bile deca, a ne nastavnici. Deca jer ne bi u tom slučaju dobila nastavne sadržaje koji su predviđeni. Naći će se način da se taj posao, ti izgubljeni sati odrade, da učenici dobiju sadržaj, a da nastavnici ne izadu kao poraženi", rekao je Stipić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: