Generalni štrajk na grčkim ostrvima: Zatvoreno zbog izdaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni štrajk na grčkim ostrvima: "Zatvoreno zbog izdaje"

Generalnim štrajkom i protestima stanovnici na ostrvima u severnom delu Egejskog mora će odgovoriti na odluku grčke vlade da započne sa izgradnjom zatvorenih centara za izbeglice i migrante, prenosi portal a1on.

"Zatvoreno zbog izdaje", piše na vratima radnje na Lezbosu, a na ostrvu Samos i Hios danas je sve zatvoreno zbog generalnog štrajka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kome će učestvovati i tamošnje državne službe, restorani, taverne, kafići, privredna komora, kao i trgovci.

Stanovnici ostrva u podne će održati protest na centralnim trgovima i na lokacijama gde će biti započeta izgradnja zatvorenih centara.

Na tim lokacijama juče je bilo incidenata između lokalnog stanovništva i policije koji su na Lezbosu trajali do kasno u noć.

Buldožeri i kamioni vojske, da bi izbegli blokade građana postavljeni na obe strane puta koji vodi do konkretnih lokacija, stigli su preko šumskih delova i započeli sa radovima.

"Sreda, 26. februar 2020. je dan za generalni štrajk u severnom delu Egejskog mora u znak protesta i dinamične reakcije stanovnika zbog nasilja i upotrebe suzavca specijalnih policijskih jedinica, po naredbi vlade", napisao je prefekt ostrva u severnom delu Egejskog mora Kostas Muzuris na njegovom fejsbuk profilu.

On dodaje da ostrvo neće biti "pretvoreno u zatvor i stalna prebivališta za više desetina hiljada migranata, kao što zahteva država".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grci ne žele migrante na ostrvima, četvrti dan protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 11:01

Demonstracije protiv planova vlade u Atini da gradi nove izbegličke centre na ostrvima Lezbos i Kios, nastavljene su i danas, četvrti dan zaredom...Protesti su kulminacija inače napete situacije i povremenog izbijanja nasilja na ovim ostrvima koja su glavno odredište za desetine hiljade izbeglica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.