Gadafijev sin prebačen u libanski bolnicu nakon štrajka glađu

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 20:23

Gadafijev sin prebačen u libanski bolnicu nakon štrajka glađu

Bejrut -- Sin pokojnog libijskog predsednika Moamera Gadafija, Hanibal Gadadfi, lečen je u bolnici u Libanu, nakon što je štrajkovao glađu pre dve nedelje.

On je štrajkovao glađu u znak protesta zbog toga što se nalazi u zatočeništvu bez sudskog procesa od 2015. godine, saopšteno je danas iz libanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Rojters podseća da je Hanibal Gadafi priveden u Libanu nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužbe da je prikrivao informacije o sudbini imama Muse al-Sadra, libanskog muslimanskog šiitskog sveštenika koji je 1978. nestao na putovanju u Libiji.

Hanibal Gadafi je svoju odluku da započne štrajk glađu obrazložio rekavši da je optužen za nešto što nije uradio, i to na nepravedan način, obzirom na to da je u vreme Sadrovog nestanka imao samo dve godine.

Gadafijeva pravna zastupnica Rem al-Dabri navela je da se Gadafijevo stanje pogoršava, i nazvala ga ''političkim taocem iz neobjavljenih razloga'', uzimajući u obzir njegov uzrast u vreme Sadrovog nestanka.

Hanibal Gadafi pobegao je iz Libije 2011, a 2015. stigao je u Siriju, odakle je, prema rečima Dabri, kidnapovan i doveden u Liban.

Muamera Gadafija su pobunjenici uhvatili i ubili 2011.

Za Sadra, za koga je Libija rekla da je bezbedno napustio zemlju, veruje se da je ubijen ubrzo nakon što je zarobljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gadafijev sin Hanibal štrajkovao glađu u Libanu, pa završio u bolnici

Izvor: 24sedam.rs, 22.Jun.2023

Hanibal Gadafi priveden je u Libanu nakon optužbe da je prikrivao informacije o sudbini imama Muse al-Sadra

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.