Direktor kompanije Leoni: U pogonima u Srbiji nije bilo štrajka

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor kompanije Leoni: U pogonima u Srbiji nije bilo štrajka

Generalni direktor kompanije "Leoni Srbija" Klemens Saks demantovao je danas izjave radnika da je u pogonima u Malošištu, Prokuplju i Nišu bilo jednočasovne obustave rada zbog smanjenja zarada."U kompaniji 'Leoni Srbija' nije bilo štrajka. U sredu, 10. jula, grupa naših zaposlenih zatražila je razgovor sa rukovodstvom kompanije zbog nesporazuma koji je nastao u vezi sa obračunom zarada", naveo je Saks u pisanom odgovoru agenciji Beta.On je kazao da su se predstavnici Uprave sastali sa kolegama u proizvodnji kako bi razgovarali i objasnili sve detalje koji su ostali nejasni, a u vezi sa obračunom zarade."S obzirom da je jun imao manje radnih dana, 20 ukupno, u odnosu na maj koji je imao 23 radna dana, i obračun zarada za jun je bio nešto niži u odnosu na maj", istakao je Saks.Prema njegovim rečima u svim fabrikama kompanije "Leoni Srbija" proizvodnja normalno funkciniše."Imajući u vidu izrazito česte fluktuacije porudžbina koje dobijamo od naših kupaca kao i specifičnost samog procesa proizvodnje u auto industriji, naša kompanija je uvela preraspodelu što znači da se, na primer, radne subote evidentiraju kao zaradjeni dani i ako se za to vreme ne iskoriste kao slobodni dani, nakon isteka preraspodele, bivaju isplaćene kao prekovremeni rad", naveo je Saks.Svaka ...
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Direktor kompanije Leoni Srbija: Nije bilo štrajka radnika

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Generalni direktor kompanije "Leoni Srbija" Klemens Saks demantovao je izjave radnika da je u pogonima u Malošištu, Prokuplju i Nišu bilo jednočasovne obustave rada zbog smanjenja zarada. Članak Direktor kompanije Leoni Srbija: Nije bilo štrajka radnika se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.