Demonstranti organizovali miran protest na jednom mostu u Bagdadu

Izvor: Beta, 16.Nov.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti organizovali miran protest na jednom mostu u Bagdadu

Antivladini demonstranti nastavili su danas protest na jednom mostu u Bagdadu gde su seli nakon što su ih pripadnici snaga bezbednosti proterali posle nereda, prenela je agencija Frans pres na licu mesta.Demonstranti, koji su na društvenim mrežama za sutra najavili generalni štrajk, već nekoliko nedelja se okupljaju na Trgu Tahrir tražeći smenu vlade. Prema policijskim i bolničkim izvorima, više od 330 ljudi ubijeno je na protestima koji su počeli 1. oktobra. Demonstranti traže potpuno preoblikovanje političkog sistema uspostavljenog posle invazije iz 2003. godine koju su predvodile SAD, i optužuju vladu i vodeće partije za korupciju i nekompetentnost u ekonomiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U sukobima u Bagdadu poginula jedna osoba, blokirani putevi

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 15:22

Najmanje jedna osoba je ubijena, a 32 su ranjene u sukobima oko strateški važnog mosta u Bagdadu, saopštii su bezbednosni i medicinski zvaničnici. . Kako se navodi, jedan demonstrant je stradao kada ga je u glavu pogodila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.