DRUGI DAN ŠTRAJKA GLAĐU: Poslanici dočekali zoru na stepeništu NARODNE SKUPŠTINE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 08:48

DRUGI DAN ŠTRAJKA GLAĐU: Poslanici dočekali zoru na stepeništu NARODNE SKUPŠTINE

Četvoro narodnih poslanika koji su juče započeli štrajk glađu dočekali su zoru ispred Skupštine.

Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije dok su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta. Obradović je oko 6.40 jutros izašao ispred zgrade parlamenta. Veći deo noći ispred Skupštine je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je povremeno ulazio u zgradu, ali se brzo vraćao na stepenište.

Obradović je u jednom momentu ušao u zgradu Narodne skupštine, zatim izašao, kako je rekao, po punjač za mobilni telefon i potom se vratio u zgradu. Pre toga potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, a potom i vreću za spavanje. Sinoć je, inače, u jednom trenutku Obradovića na stepeništu Skupštine obišao Dragan Đilas i razgovarao jedno vreme, pre nego što je otišao.

Ispred parlamenta su još ostali i poslanici Srpske napredne stranke. Pristalice i vlasti i opozicije uglavnom su se razišle sa prostora ispred parlamenta.

Prvi se na štrajk glađu odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije.

Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić. Uz zahtev da tužilaštvo reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marjan Rističević, poručili su da neće prekinuti protest dok pravosuđe ne počne da radi svoj posao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.