Britanska pogranična služba na Lamanšu stupa u štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 08:22

Britanska pogranična služba na Lamanšu stupa u štrajk

Oko 1.000 pripadnika britanske pogranične službe na Lamanšu će se priključiti brojnim sindikatima iz drugih branši i početi štrajk, saopštilo je Udruženje sindikata.

Taj potez će izazvati poremećaj u putničkom saobraćaju u periodu između 17. i 20. februara u lukama Dover, kao i francuskim lukama Denkerk i Kale, gde će carinici tražiti veće plate, saopštio je Sindikat Javnog i komercijalnog servisa (PCS), preneo je Rojters.

"Vlada u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Londonu je dovela neobučene vojnike da zamene naše graničare na aerodromu tokom Božića, ali to neće moći da urade u Franuckoj. Krivica za ove štrajkove je isključivo na ministrima koji neće da izdvoje novac", rekao je generalni sekretar PCS Mark Servotka.

Nekoliko stotina radnika iz britanskog državnog sektora, od nastavnika, preko mašinovođa, profesora, carinika, štrajkovaće sutra u, kako navodi Rojters, najvećem štrajku jedne generacije.

Britanski premijer Riši Sunak je rekao da su zahtevi za povećanje plata preveliki i da je to rizik da se izazove inflacija veća od 10 odsto, što bi dovelo do dugotrajnog problema za ekonomiju.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.