Boško Obradović i Ivan Kostić: Nastavljamo štrajk Aleksandra Martinovića

Izvor: RTS, 13.Maj.2020, 13:24

Boško Obradović i Ivan Kostić: Nastavljamo štrajk Aleksandra Martinovića

Lider Dveri i poslanik Boško Obradović i njegov partijski kolega Ivan Kostić, koji se Obradoviću juče pridružio u štrajku glađu, poručuju da od štrajka ne odustaju, uz zahtev da tužilaštvo i policija rade svoj posao nezavisno.
Boško Obradović je, obraćajući se medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispred Skupštine sa Ivanom Kostić, rekao da on i Kostić nastavljaju štrajk poslanika SNS-a Aleksandra Martinović, koji je juče od štrajka odustao.

Razlog za to, kako kaže Obradović, sam nastup Aleksandra Martinovića i zahtev da, dodaje, tužilaštvo i policija neselektivno i nezavisno rade svoj posao.
"Njemu je tužilaštvo izašlo u susret i pokrenulo krivične prijave preko MUP-a prema nama iz opozicije, i to je najbolja slika atmosfere u kojoj živimo. Sa jedne strane imate policiju i tužilaštvo koji odgovaraju na pritisak izvršne vlasti, a ne odgovaraju na krivične prijave, evo ja sam ih podneo pet protiv onih koji su odgovorni za kriminal i korupciju u vrhu aktuelne vlasti", rekao je Obradović na konferenciji.
Naveo je da ne želi da se poziva na poslanički imunitet i da stoji na raspolaganju državnim organima, kako bi dao izjavu policiji i tužilaštvu u vezi sa onim što se desilo u petak ispred Skupštine.
"Isto tako tražim da procesuiraju odgovorne za slučaj rušenja u Savamali, Jovanjica, Krušik, Doljevac, ubistvo Olivera Ivanovića", rekao je Obradović čije je obraćanje nakratko prekinuto jer je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Sima Spasić preko megafona ometao konferenciju.
Ivan Kostić je na konferenciji naveo da postoji "hiljade razloga zašto bi danas mnogi poslanici trebalo da budu ovde", a kao jedan od razloga naveo je i hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori.
"Juče je uhapšen vladika Joanikije koji je naš sunarodnik. Apelujemo na vlast, pre svega ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i predsednika Aleksandra Vučića, da urade sve što je u njihovoj nadležnosti da se on što pre oslobodi", rekao je Kotić.
Napomenuo je da je nemoguće da se danas u srcu Evrope hapse lideri i zvaničnici verskih institucija.
"A država Srbija ćuti na sve to, i ćutala je kad su bile i litije", naveo je Kostić.
Ispred Skupštine došli su i predstavnici Saveza za Srbiju kako bi pružili podršku Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću. Među njima su Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović. 
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović zatražio od MUP-a da dozvoli posete članovima njegove porodice tokom štrajka glađu

Izvor: Danas, 14.Maj.2020, 10:26

Lider Pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da dozvoli posete članovima njegove najuže porodice i najbližim političkim saradnicima i funkcionerima Pokreta Dveri tokom štrajka glađu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.