Izvor: TangoSix.rs, 16.Jun.2021, 09:11

[SEAS 2021 premijera] Pink Research and Development Center: Od letećeg taksija Željka Mitrovića do trenutno najozbiljnijeg privatnog vazduhoplovnog R&D centra u regionu

Talas podsmevanja i skepse laičke javnosti na kojem je jahao Željko Mitrović prošlo leto najavljivajući svoj „leteći taksi“ izrodio je i neke komentare u ozbiljnim medijima koji su pali na ispitu pristrasnosti, bilo je automatizma pri stigmatizaciji i generalno nerazumevanja onoga šta vide i šta komentarišu.
Kada se filtrira Mitrović kao pojava i njegova želja za medijskim provociranjem postoji jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << izuzetno ozbiljna, pažnje i divljenja vredna kompanija. Grupa ljudi koja privatnim kapitalom razvija i proizvodi vazduhoplovnu tehniku u varijetetu koji ne postoji u ni jednoj sličnoj organizaciji u Srbiji.
Tango Six je imao ekskluzivnu priliku da u okviru 3. Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope poseti kompaniju PR-DC (Pink Research and Development Center) koja se nalazi u okviru kompleksa Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima. Reč je o porodičnoj kompaniji (u kojoj je Željko Mitrović suvlasnik) vazduhoplovnih inženjera koji iza sebe imaju delom višedecenijsko iskustvo u struci i delom novu energiju oličenu u domaćinu našeg video-obilaska inženjeru Milošu Petrašinoviću.
PR-DC je, kako su rekli za Tango Six, vertikalno integrisana kompanija koja za cilj ima da pod jednim (za srpske uslove impresivnim) krovom sama konceptualizuje, projektuje, razvija i proizvedi dronove, letelice i softver za njihovu kontrolu i upravljanje.
Pogledajte naš detaljan obilazak svakog dela kompanije PR-DC kroz komentar Miloša Petrašinovića. Videćete šta su do sada proizveli, šta planiraju da razviju i kako i šta, na impresivno agilan način, planiraju za budućnost.

 
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post [SEAS 2021 premijera] Pink Research and Development Center: Od letećeg taksija Željka Mitrovića do trenutno najozbiljnijeg privatnog vazduhoplovnog R&D centra u regionu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.